Klima – jo že imate v svojem domu?

Poletje je tu, z njim pa so prišle tudi visoke temperature. Zdaj je res skrajni čas, da si si v svoje stanovanje namestite novo klimo oziroma zamenjate staro, ki ne deluje več. Bivanje v prostoru s previsoko temperaturo namreč ni ugodno, saj je ovirano delo, zbranost in podobno, poleg tega pa se izsušuje tudi telo.

 

Klima je sodobna naprava, ki prečisti slab in onesnažen zrak. Zrak prefiltrira tako, da iz njega odstrani prah, mikroorganizme, saje in druge tujke. Hkrati klima poskrbi tudi za odvzem vlažnosti, saj se tako optimizirajo bivalni pogoji. Klima hladen zrak v prostoru segreva, topel pa hladi in razvlažuje. Poznamo <Y – ene lahko samo hladijo, druge pa lahko zrak hladijo in grejejo.

 

Klima

 

Klima: idealna temperatura zraka in dobro počutje

 

Preden se odločite za nakup klimatske naprave, dobro premislite, kakšna klima bo najbolj primerna za vas, za vaše želje in potrebe. Na trgu obstajajo zelo različne klimatske naprave: prenosne, stenske split, talni sistemi, okenski in kanalni sistemi in tako naprej.

 

Najbolj razširjena klima oziroma klimatska naprava je split klima. Split se nanaša na to, da je takšna klima sestavljena iz dveh ločenih delov: notranje enote, ki se nahaja v prostoru in zunanje enote, ki se nahaja zunaj. Pri izbiri prave klime je izrednega pomena prav to, da pravilno izberete moč naprave, saj so od tega odvisni življenjska doba, poraba električne energije, vaše udobje in tako naprej.

 

Upoštevajte naslednje nasvete:

  • Klima mora ustrezati velikosti in namembnosti prostora, v katerega bo nameščena.
  • Pri nakupu klime je potrebno upoštevati tudi lego prostora v samem objektu, pa tudi to, na kateri strani objekta se prostor nahaja.
  • Pomisliti morate tudi na materiale, iz katerih je prostor zgrajen. Prav tako upoštevajte tudi vse steklene površine v prostoru.
  • Razmislite o tem, kako bo speljan odvod kondenza iz prostora.

Montaža klime je precej zahtevno opravilo, zato se tega dela raje ne lotite sami, ampak za pomoč poprosite strokovnjake. Strokovno izurjeno osebje bo poskrbelo, da bo klima pravilno montirana na najbolj primerni lokaciji, poleg tega pa vam bo monter klime zagotovil tudi vse potrebne informacije glede uporabe in vzdrževanja klimatske naprave.

 

Omenili smo že, da na tržišču obstaja veliko klimatskih naprav in še več ponudnikov, ki jih prodajajo. A najboljša izbira klim vas zagotova čaka na spletu. Želimo vam uspešen nakup in hladno klimo!

Kategorije