Prenosna klima


Prenosna klima vsebuje vse potrebne elemente za svoje delovanje, vključno s kompresorjem za hlajenje, zato jo lahko postavimo skoraj kamorkoli v prostoru. Edina omejitev pri postavitvi je cev, ki ima po navadi premer 10cm, saj moramo po njej odvajati topel zrak na prosto. To cev največkrat speljemo skozi odprtino v zidu, zidno rešetko ali priprto okno. Če je možno, naj bo cev čim krajša in čim bližje oknu, saj deluje kot močno grelno telo in tako prostor nazaj segreva.

Prenosna klima zagotavlja uravnoteženo, prijetno hladnost, ki je po prostoru enakomerno razporejena. Na trgu so modeli, ki imajo funkcijo razvlaževanja, distribucije in filtracije zraka, kar poskrbi za še prijetnejše bivanje.

Za prostore, kjer trajna postavitev zaradi časovnih ali tehničnih omejitev ni mogoča, je prenosna klima prava rešitev. Največkrat jo tako uporabljamo za začasno postavitev  ali pa za hlajenje večih različnih prostorov, kjer jo lahko po potrebi prosto premikamo.

Velika prednost prenosne klime je enostavna in hitra montaža. Za njeno delovanje potrebujemo le dovod elektrike in že prej omenjeno odprtino za cev, skozi katero bo speljan odvod toplega zraka.

Prenosna klima ima posodo, ki je posebej namenjena nabiranju kondenzirane vode. Če je posoda polna, kompresor neha delovati in posledično klima ne hladi, zato je potrebno redno praznjenje te posode.

Praviloma so prenosne klime namenjene samo hlajenju. Običajna višina dovoda hladnega zraka iz klime v prostor je med 80 in 100 cm od tal. Prenosne klime so po navadi bolj hrupne od ostalih, ker imajo kompresor vgrajen v notranjo enoto.

 

Prenosna klima

 

 

 

Kategorije